Van huis uit veilig

De Gilde Groep werkt van huis uit veilig. En daaraan doen we geen concessies.
Het aantal ongelukken in de bouw kan en moet naar beneden en daar dragen wij ons steentje aan bij.
Risico’s zullen er altijd blijven. Maar het gaat er volgens ons om hoe je met die risico’s om gaat.
Wij leren onze mensen dat veiligheid altijd bespreekbaar moet zijn.

De Gilde Groep - Van huis uit Veilig

Gezonde levensstijl

Veilig en gezond werken begint bij gezond leven. Vakmensen van De Gilde Groep wonen in comfortabele huisvesting die van alle gemakken is voorzien. Maar ze krijgen ook voorlichting over gezond eten en drinken. We willen dat onze mensen na gedane arbeid ook weer veilig naar hun gezin kunnen.

blank

Weer veilig thuis

Onze medewerkers zijn vaak lang van huis. In het land van herkomst hebben ze familie en een gezin. Het is onze verantwoordelijkheid om ze na iedere werkdag weer gezond en veilig thuis te laten komen.

blank

Even voorstellen:
ons BHV-team

Voor De Gilde Groep is het essentieel dat al onze vakkrachten, onze buitendienstmedewerkers en ons kantoorpersoneel aan het eind van de werkdag weer veilig en gezond thuiskomen. Wij investeren daarom in diverse veiligheidstrainingen, zoals VIL-VCU, VCA VOL en BHV.

Op 16 maart 2023 leerden 10 medewerkers in een dag hoe ze de juiste hulp verlenen bij gebeurtenissen die de veiligheid en/of gezondheid van werknemers of andere aanwezigen bedreigen.

Alle 10 de medewerkers hebben het BHV-certificaat gehaald!

Triple A Safety Program

Veilig werken doe je er niet even bij. Het moet verankerd zijn in het gehele werkproces, en vast onderdeel zijn van het dna van ons bedrijf. Niet voor niets is ons veiligheidsprogramma Triple A Safety Program.

Medewerkers van De Gilde Groep zijn van huis uit alert: ze zien onveilige situaties, melden die en handelen ernaar. En daarbij besteden we veel aandacht eraan om veiligheid bespreekbaar te maken en te houden. We trainen mensen actief op een alerte werkhouding. Veiligheid kan altijd beter. Een beetje veilig bestaat immers niet. We leggen de lat daarom steeds hoger. Van goede werkkleding, persoonlijke beschermingsmiddelen tot opleidingen en trainingen.

GildeGr_teksten_tbv_site3

Skills & Safety-proeven

Samen met opleider Civilion en een aantal grote aannemers zijn we begonnen met speciale Skills & Safety-proeven. Daarmee testen en instrueren we (buitenlandse) vakmensen die op grote bouw- en infraprojecten worden ingezet. Tijdens de proeven maken de vakkrachten, aan de hand van een tekening, een opstelling die bestaat uit systeem- en traditionele bekistingen. Integraal is er aandacht voor het veilig gebruik van machines en hijskranen. Eén op de vier à vijf deelnemers wordt opgeleid voor het veilig aanslaan en hijsen van lasten en ontvangt daarvoor een certificaat. Maar er zitten ook soft skills in de proef: denk daarbij aan  bewustwording rondom veiligheid, heldere communicatie en leiderschap.

Bouwend Nederland is blij met de Skills&Safety-proeven. “Prachtig om te zien hoeveel aandacht er wordt besteed aan veiligheid op de werkvloer”, zei Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen tijdens een werkbezoek. “Zeker wanneer je met veel buitenlandse werknemers werkt die soms de taal en procedures nog niet machtig zijn. Wat me ook aanspreekt is dat er niet alleen wordt gekeken naar de skills en kwaliteiten van deze vakkrachten of hoe ze ingezet kunnen worden, maar dat ze leren hoe dat veilig kan. Juist de combinatie van dit programma, waarbij de nadruk ligt op hoe je een klus uitvoert, kan alleen maar voordelen opleveren. Voor de bouwplaats, maar zeker ook voor de mensen zelf. Want veiligheid hoort topprioriteit te zijn”, aldus de voorzitter van de Koninklijke Bouwend Nederland.

blank

Meer informatie

Voor meer informatie over ons veiligheidsbeleid, neem contact op met Lydia Poho (Programmamanager HSEQ) via l.poho@degildegroep.nl

De Gilde Groep - Van huis uit Veilig